nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
10min
Stekt ris (fried rice)
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
10min
Stekt ris (fried rice)
SMART: Ris til overs? Stekt ris er kjempegodt.
Foto: Tom Victor GausdalHar du ris til overs er det superenkelt og kjempegodt å steke den med grønnsaker og egg. Stilken på brokkoli er det mange som bare kaster. Skreller du den, er den sprø og søt og god å spise rå. Denne oppskriften er basert på rester. Har du ikke eggerøre fra før, kan du bruke 4-5 egg og lage den. Har du ikke ferdigkokt ris, kok ris og stek den samme dag. Du må bare beregne litt ekstra tid. Oppskriften gir nok til seks personer.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Rist sesamfrøene i tørr stekepanne til de blir gylne.
Skrell og kutt brokkolistavene i tynne strimler.
Kutt vårløken i tynne skiver. Hakk koriander stilkene fint
Varm solsikkeoljen på en panne og stek risen
Tilsett grønnsakene i risen.
Bland limesaft og oystersause i en liten bolle, smak deg frem til en god blanding.
Ha sausen over risen og dryss med ristede sesamfrø ved servering.
SMART: Ris til overs? Stekt ris er kjempegodt.
Foto: Tom Victor Gausdal