Stekt ris (fried rice)
Stekt ris (fried rice) Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
10min

Stekt ris (fried rice)

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
10min

Stekt ris (fried rice)

SMART: Ris til overs? Stekt ris er kjempegodt.

Foto: Tom Victor Gausdal

Inneholder

Egg
Gluten
Skalldyr

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.9 (81 stemmer)
Har du ris til overs er det superenkelt og kjempegodt å steke den med grønnsaker og egg. Stilken på brokkoli er det mange som bare kaster. Skreller du den, er den sprø og søt og god å spise rå. Denne oppskriften er basert på rester. Har du ikke eggerøre fra før, kan du bruke 4-5 egg og lage den. Har du ikke ferdigkokt ris, kok ris og stek den samme dag. Du må bare beregne litt ekstra tid. Oppskriften gir nok til seks personer.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
300g
Jasminris(kokt på forhånd)
2stk
Brokkoli(stilker)
3dl
Egg(rester av eggerøre (4-5- egg))
1bunt
Koriander(alt, eller bare stilkene)
2stk
Lime(saften av)

SLIK GJØR DU

  1. Rist sesamfrøene i tørr stekepanne til de blir gylne.

  2. Skrell og kutt brokkolistavene i tynne strimler.

  3. Kutt vårløken i tynne skiver. Hakk koriander stilkene fint 

  4. Varm solsikkeoljen på en panne og stek risen

  5. Tilsett grønnsakene i risen.

  6. Bland limesaft og oystersause i en liten bolle, smak deg frem til en god blanding.

  7. Ha sausen over risen og dryss med ristede sesamfrø ved servering.

SMART: Ris til overs? Stekt ris er kjempegodt.

Foto: Tom Victor Gausdal

Inneholder

Egg
Gluten
Skalldyr

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.9 (81 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN