Svin Mao
Svin Mao
Denne kinesiskinspirerte retten er blitt en skikkelig klassiker på Smalhans. Her kan du også gjerne bruke ribberester
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
La ribba dampe eller småkoke under lokk i minst 3 timer. Ha på vann til det nesten dekker ribba, og ha gjerne godt med hvitløk og ingefær, samt et par laurbærblader og 1 limeblad i vannet. Den skal putre til den er mør.
Bland sammen tykk kinesisk soyasaus, ingefær, brunt sukker, sesamolje, limejuice og chili. Hvis du ikke har kinesisk soyasaus, kan du bruke vanlig soyasaus og blande med litt sukker. Men det beste er å skaffe en tykk kinesisk soyasaus.
Del ribba i biter. Ha rikelig med olje i en god og varm panne. Stek kjøttet så det blir sprøtt og gyllenbrunt. Glaser med soyadressingen til slutt.
Server med en frisk salat og rikelig med koriander.
Denne kinesiskinspirerte retten er blitt en skikkelig klassiker på Smalhans. Her kan du også gjerne bruke ribberester
Foto: Mette Møller