nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
30min
Indisk curry med strimlet svinekjøtt
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
30min
Indisk curry med strimlet svinekjøtt
HVERDAGSGRYTE: Enkelt og eksotisk, denne oppskriften på curry må du prøve!
Foto: matprat.no / Mari SvenningsenIndisk curry er en super hverdagsgryte. Karripasta, kokosmelk og ingefær gir varme fra Asia, og blandet med gulrot, sukkererter, kål og norsk svinekjøtt i strimler har du en spennende, smaksrik rett.
DETTE TRENGER DU
PERSONER600g
Svinekjøtt(renskåret i strimler)
2ss
Margarin(til steking)
2stk
Løk (kepaløk)(i båter)
60g
Ingefær(finhakket, frisk)
4ss
Karripasta (Curry paste)(indisk)
2boks(er)
Kokosmelk(lett)
4stk
Gulrot(revet)
400g
Kinakål(i strimler)
20stk
Sukkererter(i strimler)
4ss
Fiskesaus (Fish sauce)(asiatisk)
1ts
0.5ts
SLIK GJØR DU
Varm margarin i en kjele. Når margarinen har sluttet å bruse, fres løk og ingefær til det er mykt og blankt. Ha i karripasta og fres i et minutt til. Tilsett kokosmelk og revet gulrot, kok opp.
Tørk kjøttet med litt kjøkkenpapir og ha det i gryten. Kok opp og senk varmen, og la gryten koke på svak varme i 2-3 minutter, eller til kjøttet er gjennomkokt.
Ha i kinakål og sukkererter og la alt bli gjennomvarmt.
Smak til med fiskesaus, salt og pepper.
Server den indiske currygryten i dype skåler.
HVERDAGSGRYTE: Enkelt og eksotisk, denne oppskriften på curry må du prøve!
Foto: matprat.no / Mari Svenningsen