nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t
Teriyakifilet med grønt
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t
Teriyakifilet med grønt
Kyllingen blir bedre jo lenger den trekker i marinaden. Teriyakimarinaden lager du selv, men den kan også kjøpes ferdig.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Tørk kyllingen. Lag en marinade av ingefær, hvitløk, sukker, soya og sherry eller risvin. Legg i kyllingfiletene, og la de ligge i minst 30 minutter i romtemperatur. Legg gjerne kyllingen i kjøleskapet i marinaden til neste dag.
Ta filetene opp av marinaden, tørk dem og stek i olje i ca. 5 minutter på hver side til kyllingen er gjennomstekt.
Stek bønner og sukkererter raskt i sesamolje. Krydre med salt og pepper. Dryss med sesamfrø og pynt med erteskudd eller annen urt.
Server grønnsakene til kyllingen gjerne med ris eller nudler.