Teriyakifilet med grønt Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t

Teriyakifilet med grønt

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t

Teriyakifilet med grønt

Kylling marinert i teriyakisaus, servert med edamamebønner og sukkererter. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

Kyllingen blir bedre jo lenger den trekker i marinaden. Teriyakimarinaden lager du selv, men den kan også kjøpes ferdig.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Grønnsaker

200g
Soyabønner(edamame)
1ts
Sesamfrø(gjerne sorte)

Teriyakimarinade

1ss
Ingefær(fersk, revet)
1fedd
Hvitløk(finhakket)
2ss
Sherry(eller risvin)

Tilbehør

1dl
Jasminris(eller nudler)

SLIK GJØR DU

  1. Tørk kyllingen. Lag en marinade av ingefær, hvitløk, sukker, soya og sherry eller risvin. Legg i kyllingfiletene, og la de ligge i minst 30 minutter i romtemperatur. Legg gjerne kyllingen i kjøleskapet i marinaden til neste dag.

  2. Ta filetene opp av marinaden, tørk dem og stek i olje i ca. 5 minutter på hver side til kyllingen er gjennomstekt.

  3. Stek bønner og sukker­erter raskt i sesamolje. Krydre med salt og pepper. Dryss med sesamfrø og pynt med erteskudd eller annen urt.

  4. Server grønnsakene til kyllingen gjerne med ris eller nudler.

Kylling marinert i teriyakisaus, servert med edamamebønner og sukkererter. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN