nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
45min
Tomatsuppe med kokosmelk og limeblader
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
45min
Tomatsuppe med kokosmelk og limeblader
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.noVurdering
2.5 (6 stemmer)
Keffirlimeblader brukes for å gi en sitronaktig smak på retten. Du finner dem i hyller med asiatiske varer i matbutikken.
DETTE TRENGER DU
PERSONER1stk
10stk
Kaffir-limeblader(tørkede)
1ss
Rapsolje(til steking)
2stk
Kyllingkraft (hønsebuljong)(terninger)
1boks(er)
Kokosmelk(400 ml)
500g
Tomat(knuste, hermetiske)
1klype(r)
1klype(r)
SLIK GJØR DU
Sett ovnen på 200°. Skrell og hakk løken. Stek løk og limeblader i olje i en kjele. Tilsett buljongterninger, kokosmelk og tomater. La det småkoke i ca. 15 minutter, og rør om av og til. Miks suppen glatt, og smak til med salt og pepper. Suppen kan siles hvis du ønsker det.
Vask og tørk kyllingen og del i mindre biter. Skyll og del purreløken i mindre biter. Tre kylling, purreløk og tomater vekselvis på 4 lange spyd. Drypp over olje, og krydre med urter, salt og pepper. Stek spydene i ovnen i ca. 15 minutter. Pass på at kyllingen blir gjennomstekt.
Server suppen med kyllingspyd og godt brød.
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.noVurdering
2.5 (6 stemmer)