Tomatsuppe med kokosmelk og limeblader Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
45min

Tomatsuppe med kokosmelk og limeblader

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
45min

Tomatsuppe med kokosmelk og limeblader

Spennende tomatsuppe med kyllingspyd, kokosmelk og limeblader. Foto: All Over Press

Oppskrift

Vurdering

2.3 (5 stemmer)
Keffirlimeblader brukes for å gi en sitronaktig smak på retten. Du finner dem i hyller med asiatiske varer i matbutikken.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
10stk
1ss
Rapsolje(til steking)
1boks(er)
Kokosmelk(400 ml)
500g
Tomat(knuste, hermetiske)
1klype(r)
1klype(r)

Kyllingspyd

0.5stk
2ss
Kruspersille(og andre urter, tørket)

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 200°. Skrell og hakk løken. Stek løk og limeblader i olje i en kjele. Tilsett buljongterninger, kokosmelk og tomater. La det småkoke i ca. 15 minutter, og rør om av og til. Miks suppen glatt, og smak til med salt og pepper. Suppen kan siles hvis du ønsker det.

  2. Vask og tørk kyllingen og del i mindre biter. Skyll og del purreløken i mindre biter. Tre kylling, purreløk og tomater vekselvis på 4 lange spyd. Drypp over olje, og krydre med urter, salt og pepper. Stek spydene i ovnen i ca. 15 minutter. Pass på at kyllingen blir gjennomstekt.

  3. Server suppen med kyllingspyd og godt brød.

Spennende tomatsuppe med kyllingspyd, kokosmelk og limeblader. Foto: All Over Press

Oppskrift

Vurdering

2.3 (5 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN