Tomatterte
Tomatterte
TERTEFIN: Tomatterte med parmesan og urter. Gi tomatene et dryss av sukker og salt helt i begynnelsen, og du vil få fram en nydelig smak.
Foto: Mette RandemDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Forvarm ovnen til 220 grader. Kjevle ut butter-deigen til fire rundinger, hver på rundt 12-15 centimeter. Prikk med gaffel og dryss over parmesan.
Legg 6 halve tomater på hver runding, eller hvis du ser at det ikke er plass, kjevle terten litt større (eller bruk færre tomater). Det bør være en knapp centimeter deig utenfor. Ha på smør.
Bak midt i ovnen i 15-20 minutter. Sjekk tertene et par ganger underveis for å se at de ikke blir brent.
Dypp tomatene i kokende vann i 30 sekunder. Løft dem opp (Her kan det være lurt å ha tenkt ut med hva på forhånd).
Skrell tomatene og del dem i to. Fjern frøene inni og forsøk å klemme ut så mye av væsken som mulig uten å ødelegge selve strukturen på tomatene.
Dryss over salt og sukker og legg de halve tomatene i et dørslag i en halvtimes tid - hvis du har tid.
TERTEFIN: Tomatterte med parmesan og urter. Gi tomatene et dryss av sukker og salt helt i begynnelsen, og du vil få fram en nydelig smak.
Foto: Mette Randem