Verdens beste tapas Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t 5min
totalt
1t 30min

Verdens beste tapas

nivå
Middels
aktiv
1t 5min
totalt
1t 30min

Verdens beste tapas

Sprø jordskokkskall fylt med tørrfisk. Foto: Bocuse d’Or Norge

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2 (5 stemmer)
Denne tapasen vant Øyvind Bøe Dalelvs Årets Ganefryd med under Årets kokk 2017 med. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Vask og skrubb jordskokkene godt. Legges på brett og bakes på 165 grader i 20 minutter

  2. Del  jordskokkene i to. Skrap ut, slik at bare skallet blir igjen.

  3. Jordskokkskallene tørkes så på 85 grader i ca. 45 minutter til dem er sprø.

  4. Fres jordskokken som ble skrapet ut i en panne med litt smør

  5. Dette karamelliseres til det er gyldent på lav varme. 

  6. Tilsett så fløte, melk, sjalottløk. Riv i zest fra en sitron. 

  7. Smakes til med salt, pepper og tørrfisk som er kjørt opp til pulver.

  8. Til slutt fylles de sprø jordskokkskallene med tørrfisk og jordskokkfyllet og toppes med revet tørrfisk.

Sprø jordskokkskall fylt med tørrfisk. Foto: Bocuse d’Or Norge

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2 (5 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN