nivå
Middels
aktiv
1t 5min
totalt
1t 30min
Verdens beste tapas
nivå
Middels
aktiv
1t 5min
totalt
1t 30min
Verdens beste tapas
Denne tapasen vant Øyvind Bøe Dalelvs Årets Ganefryd med under Årets kokk 2017 med.
DETTE TRENGER DU
PERSONER50g
6stk
100g
30g
25g
15g
1stk
1klype(r)
1klype(r)
SLIK GJØR DU
Vask og skrubb jordskokkene godt. Legges på brett og bakes på 165 grader i 20 minutter
Del jordskokkene i to. Skrap ut, slik at bare skallet blir igjen.
Jordskokkskallene tørkes så på 85 grader i ca. 45 minutter til dem er sprø.
Fres jordskokken som ble skrapet ut i en panne med litt smør
Dette karamelliseres til det er gyldent på lav varme.
Tilsett så fløte, melk, sjalottløk. Riv i zest fra en sitron.
Smakes til med salt, pepper og tørrfisk som er kjørt opp til pulver.
Til slutt fylles de sprø jordskokkskallene med tørrfisk og jordskokkfyllet og toppes med revet tørrfisk.