nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 30min
Viltfilet på sellerirot
nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 30min
Viltfilet på sellerirot
Vilt hører høsten til. Rund om i de tusen frysere ligger de lekreste lekkerbiskener. Altfor ofte blir det glemt.
Det er synd og skam om det flotte viltkjøttet ikke blir spist. Ironisk nok kastes fjorårets jaktutbytte for å få plass til denne høstens fangst. Rådet er å dele kjøttet i mindre biter.
I denne oppskriften bruker du det viltkjøttet og den soppen du har tilgengelig.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Forvarm ovnen til 200 grader. Rens selleriroten og pakk den inn i folie. Bak i omtrent 45-50 minutter.
Hakk sjalottløk og plommekjøtt i biter. Stek til løken er blank, ha på fløte og la det koke seg tykt. Smak til med salt og pepper.
Stek fileten på høy varme på begge sider, til den har litt skorpe. Stek soppen sammen med kjøttet. Ha på salt og pepper.
Skjær skiver av selleriroten, legg på saus, sopp og kjøtt. Ha på salt, pepper og timian.