Vørterbrød (Vørterkake) Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
2t

Vørterbrød (Vørterkake)

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
2t

Vørterbrød (Vørterkake)

BRØD MED VØRTERØL: Dette brødet er både spenndene, godt og saftig. Perfekt for innekos på kalde dager.

Foto: Opplysningskontoret for brød og korn

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.3 (8 stemmer)
Nybakt vørterbrød med smør er nydelig julemat. Server vørterbrød med geitost og en kopp kakao. Mmm...

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fordeig

1pakke(r)
1ts
1stk
Vørterøl(flaske)

Hoveddeig

2dl
Melk(lunken)
8dl
Sammalt rug(siktet rugmel)
1ts
Nellik(malt)
1ts

Pensling

1dl

SLIK GJØR DU

  1. Rør gjæren ut i romtemperert vørterøl. Tilsett salt og siktet hvetemel til en løs fordeig. La fordeigen heve i ca 30 minutter.

  2. Rør sirupen ut i varm melk. Avkjøl til ca 37 °C.

  3. Tilsett sirup/melkeblandingen og resten av ingrediensene bortsett fra rosinene i samme bolle som fordeigen. Elt deigen til den er fast og smidig. La deigen få heve til dobbelt størrelse.

  4. Elt deigen en gang til og tilsett rosiner. Del deigen i to eller tre, og form til avlange eller runde vørterbrød. Tilsett om nødvendig litt mer mel slik at de holder formen og ikke siger utover.

  5. Legg vørterbrødene på plate kledd med bakepapir og etterhev i 30 minutter.

  6. Pensle med lunkent vann før vørterbrødene settes i ovn og stekes på ca 180 °C i 45 – 50 min. Pass stekingen godt slik at brødene ikke blir for mørke. Reguler eventuelt temperaturen noe ned mot slutten av steketiden eller dekk brødene med et matpapir.

  7. For å få en blank overflate: Kok opp 1 dl vann tilsatt 1 ts potetmel. Pensle overflaten på vørterbrødene idet de skal ut av ovnen. La dem gjerne få stå litt med åpen dør slik at skorpen tørker igjen. Avkjøl på rist.

BRØD MED VØRTERØL: Dette brødet er både spenndene, godt og saftig. Perfekt for innekos på kalde dager.

Foto: Opplysningskontoret for brød og korn

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.3 (8 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN