nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
15min
Zapiekanka ostesmørbrød
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
15min
Zapiekanka ostesmørbrød
ØSTLIG: Baguette på annen måte.
Foto: Mette MøllerDenne deilige baguetten med ost, sopp og skinke finnes du ofte på menyen på Hitchhiker, restauranten til Jan Robin Ektvedt i Mathallen i Oslo. Enkelt – og veldig godt!
DETTE TRENGER DU
PERSONER1stk
Baguette(lang)
250g
50g
150g
Skinke(kokt)
1stk
Løk (kepaløk)(i strimler)
10stk
Hvit sjampinjong (champignon)(i strimler)
Nøytral matolje(til steking)
3stk
Vårløk(hakket)
SLIK GJØR DU
Stek løk og sjampinjong gyllent i litt olje, og dryss over litt salt. Skjær tykke skiver av ost og skinke.
Del baguetten i to på langs, og ha på smøret. Fordel sopp og løk på de to skivene, legg deretter på skinke og ost.
Sett stekeovnen på 200 grader overvarme, og stek baguetten på rist nest øverst i ovnen. Når osten er blitt lett gyllen, er den klar for servering.
Topp med hakket vårløk – og husk ketchup!
ØSTLIG: Baguette på annen måte.
Foto: Mette Møller