Pai med vårsalat Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
55min
totalt
1t 50min

Pai med vårsalat

nivå
Lett
aktiv
55min
totalt
1t 50min

Pai med vårsalat

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

Her serveres salaten oppå som både pynt og tilbehør. 1. Hell yoghurt og lunkent vann over smuldrete gjær i en bake-bolle. Tilsett salt og rugmel. Rør til en klumpfri deig.2. Tilsett hvetemel og elt sammen til en smidig deig som knapt slipper bakebollen. Sett deigen til heving på et lunt sted under plast i ca. 30 minutter.3. Form deigen til 8 avlange rundstykker og legg på bakepapir på stekeplate. Etterhev i ca. 30 minutter.4. Lag små snitt i rundstykkene, pensle med sammenpisket egg. 5. Dryss med grovt mel og stek midt i ovnen ved 210º i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

3stk
3dl
0.5ts
150g
Vellagret ost(gjerne Jarlsberg)
1krm
Cayennepepper(smak til )

Salat

6dl
Salat(blandet grønn salat )
1dl
Tyttebær(evt. andre ferske bær)
0.25ts
50g
Smør(mykt)
1.5dl

SLIK GJØR DU

  1. Bland alle ingrediensene til paideigen raskt sammen i en kjøkkenmaskin. Kjør til deigen samler seg.

  2. Pakk den inn og legg den kjølig i ca. 30 minutter. Kjevle deigen ut til en rund leiv og trykk den ut i en smurt paiform, 24 - 26 cm.

  3. Forstek deigen ved 225º i 10–15 minutter, før fyllet tilsettes.

  4. Fyll:
    Visp melk og egg sammen med salt og pepper. Fordel osten i paiskallet og hell over eggblandingen.

  5. Stek paien midt i ovnen ved 200° i 30–40 minutter til eggstanden har satt seg.

  6. Avkjøl litt før du fordeler salaten på toppen. Bland salat og tyttebær. Smak til med olje, salt og pepper. Fordel salaten oppå paien ved servering.

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN