nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
10min
Aioli med safran
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
10min
Aioli med safran
Oppskrift på aioli med safran gir en artig dimensjon til dippen.
Foto: PER ERVLANDMed litt safran i aiolien blir den helt annerledes.
DETTE TRENGER DU
PERSONER1stk
1dl
0.5dl
1fedd
1klype(r)
1ts
1klype(r)
SLIK GJØR DU
Legg safranen i vann, men så lite vann du klarer.
Knekk egget i beholderen du bruker til stavmikseren.
Ha i litt salt, sennep og et skrelt hvitløkfedd. Hell i begge oljene og kjør til det blir en majones. (Det tar bare noen sekunder, kanskje et halvt minutt.)
Smak nå til med cayenne og sitronsaft. Til slutt har du i vannet (og safrantrådene) og kjører alt sammen glatt.
Den tar mer farge om du lar det stå en liten stund.
Oppskrift på aioli med safran gir en artig dimensjon til dippen.
Foto: PER ERVLAND