nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
30min
Asiatisk grønnsaksuppe
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
30min
Asiatisk grønnsaksuppe
SUNT OG GODT: Grønnsakssuppe med asiaiske smaker.
Foto: Opplysningskontoret for frukt og grøntOppskrift
Opplysningskontoret for frukt og grønt
mat@dagbladet.noVurdering
3 (6 stemmer)
Nydelig suppe inspirert av det asiatiske kjøkken, hvilket vil si masse, gode grønnsaker og smaker, spesielt fra ingefær, koriander og sitrongress.
DETTE TRENGER DU
PERSONER2ss
1stk
Sjalottløk(i strimler)
0.5stk
Purreløk(i strimler)
2stk
Gulrot(i strimler)
0.5stk
Paprika(i strimler)
5stk
Aromasopp(i skiver)
1fedd
Hvitløk(finhakket)
1stk
Rød chili(finhakket)
1stk
1ss
Ingefær(revet)
1ss
Koriander(frisk, finhakket)
3dl
3dl
3dl
Grønnsaksbuljong(utblandet med vann)
3dråpe(r)
SLIK GJØR DU
- Bank sitrongresset (dette for å få fram mer smak).
Kok opp kokosmelk, eplemost og buljong.
- Fres grønnsakene i olje i en kjele. Tilsett ingefær, chili og sitrongress.
- Hell på den varme kokosmelkblandingen. La suppen småkoke i 4-5 minutter.
Tilsett tabasco og hakket koriander mot slutten av koketiden.
- Fjern sitrongresset før servering. Server suppen varm med godt brød til.
SUNT OG GODT: Grønnsakssuppe med asiaiske smaker.
Foto: Opplysningskontoret for frukt og grøntOppskrift
Opplysningskontoret for frukt og grønt
mat@dagbladet.noVurdering
3 (6 stemmer)