Aubergine med spisskummenyoghurt Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
1t

Aubergine med spisskummenyoghurt

nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
1t

Aubergine med spisskummenyoghurt

Foto: Bahar Kitapci

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.7 (9 stemmer)
Denne auberginesalaten, om jeg kan kalle den det, er enkel å lage og ser fantastisk ut, hver gang. Dette er en moderne tolkning, men aubergine tilberedt på denne måten har lange tradisjoner. Toppingen kan endres etter hva du har for hånden, men en eller annen form for yoghurt, noen urter og noe krønsjy gir en frisk og spennende rett som passer utmerket til å sette midt på bordet. Den passer godt som siderett til kjøtt eller som hovedrett med for eksempel bulgur til. Gir et stort fat, nok til 3–6 personer. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
3stk
Aubergine(Ca. 750 g, skrelt i sebrastriper og skåret i 3–4 cm tykke skiver på tvers)
0.75dl
Olivenolje(Gjerne gresk eller tyrkisk)
0.5fedd
Hvitløk(Most med litt salt i en morter eller med flatsiden av en kniv)
25g
Mandelflak(En liten håndfull ristede mandelskiver eller ristede hele mandler, grovhakket)
0.5stk
Granateple(Kjernene)
15g
Bladpersille(En raus håndfull friske urteblader, f.eks. bladpersille, koriander eller mynte)
0.5ts
Salt(Smak til)
0.5ts
Svart pepper(Smak til.)

SLIK GJØR DU

  1. Forvarm stekeovnen til 230 grader.

  2. Smør et stekebrett med litt olje eller kle med bakepapir. Fordel aubergineskiver på stekebrettet og dynk med olivenolje på begge sider. Ha litt salt og pepper på begge sider.

  3. Stek midt i ovnen til aubergineskivene er gylne på oversiden og myke i midten, 30–40 minutter. Snu skivene etter 20–25 minutter om de er blitt godt gylne på undersiden uten å bli ferdigstekt, men ikke åpne ovnsdøren før det – da slipper du ut dampen som har dannet seg, og som gjør at auberginene holder seg saftige. Sett til avkjøling.

  4. Bland sammen yoghurt, spisskummen og most hvitløk. Smak til med salt og sett til side.

  5. Anrett de romtempererte auberginene på et serveringsfat. Topp med yoghurtblandingen, mandler, friske urter og granateplekjerner.

Foto: Bahar Kitapci

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.7 (9 stemmer)

DEL OPPSKRIFTEN