Aubergine med spisskummenyoghurt
Aubergine med spisskummenyoghurt
Oppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Forvarm stekeovnen til 230 grader.
Smør et stekebrett med litt olje eller kle med bakepapir. Fordel aubergineskiver på stekebrettet og dynk med olivenolje på begge sider. Ha litt salt og pepper på begge sider.
Stek midt i ovnen til aubergineskivene er gylne på oversiden og myke i midten, 30–40 minutter. Snu skivene etter 20–25 minutter om de er blitt godt gylne på undersiden uten å bli ferdigstekt, men ikke åpne ovnsdøren før det – da slipper du ut dampen som har dannet seg, og som gjør at auberginene holder seg saftige. Sett til avkjøling.
Bland sammen yoghurt, spisskummen og most hvitløk. Smak til med salt og sett til side.
Anrett de romtempererte auberginene på et serveringsfat. Topp med yoghurtblandingen, mandler, friske urter og granateplekjerner.