nivå
Middels
aktiv
10min
totalt
30min
Barbecuespyd med «sommerslaw»
nivå
Middels
aktiv
10min
totalt
30min
Barbecuespyd med «sommerslaw»
Legg gjerne kjøttbiter i en barbecuemarinade litt før grilling, for å gi smak til kjøttet. Server med en god salat med sommerkål.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSalat
300g
Sellerirot(revet)
2stk
2dl
Yoghurt(matyoghurt)
2ss
4ss
400g
Sommerkål (nykål)(finsnittet)
1klype(r)
1klype(r)
Barbecuespyd
800g
Svinekjøtt(filet i terninger)
4ss
3ss
Femkrydder (Fivespice)(eller grillkrydder med chili)
1klype(r)
1klype(r)
SLIK GJØR DU
Tørk kjøttet og del i terninger. Legg kjøttet i en marinade av barbecuesaus, chilikrydder, salt og pepper. La det trekke i minst 10 minutter, før det tres på spyd.
Riv eple og selleri i tynne strimler.
Rør yoghurt sammen med honning og sitron, og smak til med salt og pepper. Vend i selleri og eple.
Finsnitt kålen, vend den i salaten og smak til.
Grill spydene ved sterk varme, mens du snur på spydene hele tiden. Kjøttet skal være gjennomstekt.
Server med salaten.