Blåskjellsuppe
Blåskjellsuppe
BLÅSKJELLSUPPE: En delikat og enkel suppe som egner seg perfekt som forrett. Server gjerne godt brød og pisket Røros-smør til.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Finhakk to av sjalottløkene og 1 fedd hvitløk. Damp så blåskjellene i hvitvin og timian, på samme måte som til moules frites.
Plukk så blåskjellene og hell av kraften, denne skal brukes i suppen.
Kutt resten av løken og hvitløken og fres i olje. Hell på blåskjellkraften, og reduser 1/3.
Ha så på kremfløte, og reduser 1/3 igjen.
Kjør opp suppen med en stavmikser, og smak til med salt og sitronsaft.
Legg blåskjell i midten av en dyp tallerken. Skjær fennikel tynt på en mandolin og legg rundt blåskjellene.
Skum opp suppen med en stavmikser og fordel i hver tallerken. Pynt med dill.
BLÅSKJELLSUPPE: En delikat og enkel suppe som egner seg perfekt som forrett. Server gjerne godt brød og pisket Røros-smør til.
Foto: Mette Møller