nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 30min
Blinis med rogn
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 30min
Blinis med rogn
Små nystekte bokhvetepletter er lekkert å ha som forrett med kaviar og crème fraîche. I stedet for bokhvete, kan du lage blinis med fint sammalt hvetemel. Blinis smaker best når de er nystekte!Små nystekte bokhvetepletter er lekkert å ha som forrett med kaviar og crème fraîche. I stedet for bokhvete, kan du lage blinis med fint sammalt hvetemel. Blinis smaker best når de er nystekte!
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smuldre gjær i en deigbolle. Varm melken til den blir lunken. Hell melken over gjæren og løs den opp.
Sikt i begge melsortene og pisk røren sammen. Skill egg i plommer og hviter. Pisk eggeplommene og saltet i røren.
La deigen heve tildekket i ca. 40 minutter.
Smelt smøret. Pisk eggehvitene stive. Rør smør i røren og vend inn hvitene. Stek små pletter i smøret på middels sterk varme, gjerne i et plettejern. Avkjøl på rist.
Finhakk rødløken. Legg litt crème fraîche på hver blinis og legg på rogn, hakket løk og sitronskive. Pynt med små spirer.