nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
35min
Blomkål med hasselnøtter og tahinisaus
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
35min
Blomkål med hasselnøtter og tahinisaus
Jazz opp blomkålen med sprø nøtter og silkemyk sesamsaus.
Foto: Bahar KitapciOppskrift
Vidar Bergum
mat@dagbladet.noVurdering
2.5 (7 stemmer)
Ovnsbakt står blomkålen utrolig godt til andre jordaktige smaker, og her bygger spisskummen, hasselnøtter og tahini fra sesamfrø alleopp under et smaksregister hvor elementene gjør hverandre bedre. Gir en raus skål til mezebordet, 3–4 porsjoner som kveldssnacks.
DETTE TRENGER DU
PERSONER1stk
Blomkål(En middels stor blomkål, skåret i passende buketter)
3ss
Olivenolje(3 - 4 ss)
2ts
Spisskummen(Hele spisskummenfrø)
75g
0.5ts
Salt(etter smak)
0.5ts
Svart pepper(etter smak)
Tahinisaus
50g
0.5stk
Sitron(Saften av en halv sitron)
0.5dl
Vann(Bruk så mye som du trenger for å få en glatt og jevn saus)
0.5ts
Salt(etter smak)
0.5ts
Svart pepper(etter smak)
SLIK GJØR DU
Forvarm stekeovnen til 230 grader.
Bland sammen blomkålbuketter, olivenolje, spisskummen, salt og pepper. Fordel på et stekebrett og stek midt i ovnen i 10 minutter.
Skru ned temperaturen til 200 grader. Hell over hele hasselnøtter og fortsett å steke til blomkålen er klar og hasselnøttene begynner å få litt farge, 5–10 minutter.
Mens blomkålen står i ovnen, lag tahinisaus ved å blande sammen tahini og sitronsaft. Spe med vann til konsistensen er litt tykkere enn kremfløte og smak til med salt og pepper.
Server blomkålbukettene varme eller lune med tahinisaus over eller ved siden av.
Jazz opp blomkålen med sprø nøtter og silkemyk sesamsaus.
Foto: Bahar KitapciOppskrift
Vidar Bergum
mat@dagbladet.noVurdering
2.5 (7 stemmer)