Brimis løksuppe Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min

Brimis løksuppe

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min

Brimis løksuppe

KLASSIKER: Løksuppe er en klassiker servert med brød og ost. Suppa skal serveres rykende varm.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.2 (27 stemmer)
Løk smaker mildt og godt når den kokes, og vil du gjøre løksuppa ekstra delikat så server den med litt sitronkokt rødløk og ovnsstekt parmesanost på toppen.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
10stk
Løk (kepaløk)(gjerne forskjellige typer)
2ss
Smør(eller olje)
1l
Kraft(av grønnsaker)
8skiver
Parmesan(eller annen hard ost)
4skiver
Brød(i terninger)
1stk
Sitron(saften)

SLIK GJØR DU

  1. Rens løken, og skjær den i skiver og ringer. Løken stekes brun i smør eller olje på svak varme. Pass på at den ikke brenner seg.

  2. Hell over grønnsakskraft. Det gir ekstra god smak, men du kan også bruke vann. Ta i litt salt, og godt med nykvernet pepper. Dette skal småkoke lenge, minst en time.

  3. Del osten i skiver, og legg den på bakepapir under grillen og stek til den er gyllen. Skjær opp ristet brød i terninger.

  4. Ekstra delikat blir det med sitronkokt rødløk i suppa. Ta 1/2 liter vann i en kjele, og press oppi saften av en sitron og ta i litt sukker. Skjær rødløken i fine ringer, og kok den til fargen er dyp rød. Legg litt rødløk i hver suppetallerken.

  5. Server løksuppa med brødterninger og ost på toppen, og gjerne en kvast fersk timian.

KLASSIKER: Løksuppe er en klassiker servert med brød og ost. Suppa skal serveres rykende varm.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.2 (27 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN