nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
40min
Brimis stroganoff
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
40min
Brimis stroganoff
BIFF STROGANOFF: Jo mørere biffkjøtt du bruker, jo kjappere er det å lage denne smakfulle gryteretten.
Foto: Mette MøllerEn god, gammel klassiker som fortjener litt oppmerksomhet. Jo mørere biffkjøtt du bruker, jo kjappere er det å lage denne smakfulle gryteretten.
DETTE TRENGER DU
PERSONER800g
Biffkjøtt av storfe(i strimler)
0.5boks(er)
1dl
1stk
100g
Hvit sjampinjong (champignon)(eller annen sopp)
SLIK GJØR DU
Lag brun saus i ei gryte med brunet smør og mel, og ha i vann eller kraft. Grønnsakskraft er fint å bruke.
Skjær kjøttet i strimler/biter, stek det kjapt i panna og legg det over i sausen. Ha i de hakkede tomatene og kok opp. Hvis kjøttet ikke er helt mørt, så la det koke seg mørt i sausen før du har oppi det resterende.
Stek sopp og løk kjapt i panna, og ha det over i kjøttgryta. Hell på fløte, kok opp og smak til med salt og pepper. Server med potetmos, og gjerne litt rødbeter og sylteagurk til.
BIFF STROGANOFF: Jo mørere biffkjøtt du bruker, jo kjappere er det å lage denne smakfulle gryteretten.
Foto: Mette Møller