Brownie med blåbærmousse
Brownie med blåbærmousse
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smelt sjokoladen i vannbad eller mikrobølgeovn. Rør sammen smør og sukker og rør i eggene, ett av gangen. Bland sammen med sjokoladen.
Sikt i kakao, vaniljesukker og mel, rør til en glatt deig. Hell deigen i en smurt form, 24 cm i diameter. Stek i nedre del av ovnen ved 175° i cirka 25 minutter. Avkjøl kaken i formen.
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i 5–10 minutter. Rør blåbær til en fin puré. Visp eggeplommer og melis lett og porøst, og bland med blåbærene.
Ta opp gelatinplatene og løs dem opp ved å helle over cirka ½ dl kokende vann eller smelt i mikroovnen. Rør oppløsningen i blåbærblandingen. Bland i rømmen. Visp fløten til krem og vend den i.
Hell blandingen over den avkjølte kaken i formen. La den stå kjølig i cirka 5 timer slik at moussen stivner. Ta kaken ut av formen og pynt med blåbær.