Brownie med blåbærmousse Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
35min
totalt
5t 40min

Brownie med blåbærmousse

nivå
Middels
aktiv
35min
totalt
5t 40min

Brownie med blåbærmousse

Seig og god brownie toppet med luftig blåbærmousse. Kake som imponerer! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2 (5 stemmer)
Seig og god bunn som kan spises som den er. Men hvem vil unnvære en frisk blåbærmousse som topping?  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Smelt sjokoladen i vannbad eller mikrobølgeovn. Rør sammen smør og sukker og rør i eggene, ett av gangen. Bland sammen med sjokoladen.

  2. Sikt i kakao, vaniljesukker og mel, rør til en glatt deig. Hell deigen i en smurt form, 24 cm i diameter. Stek i nedre del av ovnen ved 175° i cirka 25 minutter. Avkjøl kaken i formen.

  3. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i 5–10 minutter. Rør blåbær til en fin puré. Visp eggeplommer og melis lett og porøst, og bland med blåbærene.

  4. Ta opp gelatinplatene og løs dem opp ved å helle over cirka ½ dl kokende vann eller smelt i mikroovnen. Rør oppløsningen i blåbærblandingen. Bland i rømmen. Visp fløten til krem og vend den i.

  5. Hell blandingen over den avkjølte kaken i formen. La den stå kjølig i cirka 5 timer slik at moussen stivner. Ta kaken ut av formen og pynt med blåbær.

Seig og god brownie toppet med luftig blåbærmousse. Kake som imponerer! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2 (5 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN