Carpaccio Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
40min

Carpaccio

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
40min

Carpaccio

RÅTT OG GODT: Carpaccio kan lages på mye forskjellig. Hval er veldig godt, storfe og vilt også.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.1 (19 stemmer)
Carpaccio kan lages på mye forskjellig som hval, storfe og vilt. Her har Karla Siverts brukt oksekjøtt. Frys gjerne ned kjøttet først, hvis du er redd for bakterier. Når det er halvtint, er det også lettere å skjære.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
200g
Indrefilet av storfe(mørt, rullet i plast, frosset og så skåret i tynne skiver)

SLIK GJØR DU

  1. Rull oksekjøttet i plast og legg det på frys i ca en halv time.

  2. Kjør opp en urteolje med solsikkeoljen, urtene og hvitløken. 

  3. Ha alt det andre i et desilitermål. Sett stavmikseren helt nederst i desilitermålet og hell urteoljen oppå. Kjør stavmikseren samtidig som du drar den opp og emulgerer alt sammen til en tykk aioli.

  4. Vend i parmesanen. Smak til med salt og pepper.

  5. Skjær kjøttet mens det er halvtint, da er det lettere å skjære. Fordel de tynne kjøttskivene utover, og legg på små klatter med urteaioli. Server med høvlet parmesan, ristede pinjekjerner, en salat, og gjerne noen spirer.

  6. Masse god olivenolje hører med!

RÅTT OG GODT: Carpaccio kan lages på mye forskjellig. Hval er veldig godt, storfe og vilt også.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.1 (19 stemmer)

DEL OPPSKRIFTEN