Carpaccio
Carpaccio
RÅTT OG GODT: Carpaccio kan lages på mye forskjellig. Hval er veldig godt, storfe og vilt også.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Rull oksekjøttet i plast og legg det på frys i ca en halv time.
Kjør opp en urteolje med solsikkeoljen, urtene og hvitløken.
Ha alt det andre i et desilitermål. Sett stavmikseren helt nederst i desilitermålet og hell urteoljen oppå. Kjør stavmikseren samtidig som du drar den opp og emulgerer alt sammen til en tykk aioli.
Vend i parmesanen. Smak til med salt og pepper.
Skjær kjøttet mens det er halvtint, da er det lettere å skjære. Fordel de tynne kjøttskivene utover, og legg på små klatter med urteaioli. Server med høvlet parmesan, ristede pinjekjerner, en salat, og gjerne noen spirer.
Masse god olivenolje hører med!
RÅTT OG GODT: Carpaccio kan lages på mye forskjellig. Hval er veldig godt, storfe og vilt også.
Foto: Mette Møller