nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
10min
Carpaccio av oksekjøtt
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
10min
Carpaccio av oksekjøtt
Oksecarpaccio fra 4-stjerners middag. Forrett hos skuespiller Hallvard Holmen.
Foto: TVNorgeForrett hos skuespiller Hallvard Holmen i 4-stjernersmiddag, TVNorge.
DETTE TRENGER DU
PERSONER200g
Indrefilet av storfe(I løvtynne skiver (be om oppskjæring i butikk))
1fedd
Hvitløk(Finhakket)
1dl
0.5stk
Sitron(Saften)
30g
Parmesan(Høvlet eller revet)
1ts
Svart pepper(Smak til)
SLIK GJØR DU
Skjær kjøttet i løvtynne skiver. Er kjøttet halvfrossent er det enklere å skjære tynt. Aller enklest er det å få butikken/slakteren til å skjære det opp.
Var oljen forsiktig opp og tilsett finhakket hvitløk. La oljen bli kald.
Fordel oljen over tallerkenene. Anrett kjøttskivene på oljen og drypp sitronsaft over.
Dryss parmesan over og krydre med nykvernet pepper. Retten kan med fordel lages noen timer før servering, men vent med å legge på osten til rett før gjestene går til bords.
Oksecarpaccio fra 4-stjerners middag. Forrett hos skuespiller Hallvard Holmen.
Foto: TVNorge