nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min
Dampet nykål med bacon
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min
Dampet nykål med bacon
Oppskrift
Jan Robin Ektvedt
mat@dagbladet.noVurdering
2.7 (50 stemmer)
Nykålen er sprø, saftig og passer til alt. Denne retten dyrker sødmen og enkelheten, og passer både alene eller som tilbehør til kjøtt, fisk eller fjærkre.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Del kålen i fire på langs og snitt sjalottløken i tynne skiver.
Stek baconet gyllenbrunt i en kjele som passer kålen, ha i litt smør og til slutt løken. Når løken er myk, legg i kålen. Ha over vannet og la det dampe under lokk på medium varme til kålen er falt sammen. Trekk til side.
Dryss forsiktig over litt salt og skvis litt sitronsaft over etter smak. Server straks.
Oppskrift
Jan Robin Ektvedt
mat@dagbladet.noVurdering
2.7 (50 stemmer)