Deilig bærpai med sprøtt dekke
Deilig bærpai med sprøtt dekke
Deilig smuldrepai med smak av kokos og saftige bær i bunn.
Foto: PER ERVLANDOppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bland sukker med potetmel. Legg bærene i en ildfast form ca. 24 cm i diameter og strø over sukkerblandingen. Fordel smuldredeigen over.
Stek paien på nederste rille i ovnen ved 200 grader i ca. 20-25 minutter eller til bærene er myke og smuldreeigen har sprø og gyllen overflaten.
Server bærpaien varm og pynt med bringebær, sitronmelisseblader og et dryss melis. Is, pisket krem eller vaniljesaus smaker godt til.
Du kan gjerne bruke andre typer bær eller bare en sort. Har du for eksemepl mye blåbær, er en blåbærpai ren luksus.
Bland raskt sammen alle ingrediensene til deigen i en kjøkkenmaskin eller for hånd til en smulete konsistens.
Deilig smuldrepai med smak av kokos og saftige bær i bunn.
Foto: PER ERVLAND