Elg i dillsaus
Elg i dillsaus
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Del kjøttet i grove biter/stykker, legg det i en kjele og dekk med vann. Kok opp og skum godt av.
Tilsett laurbær, pepperkorn og urtekvister. La det hele koke på svak varme til kjøttet er mørt og lett kan rives fra hverandre, 1-3 timer avhengig av stykningsdel.
På slutten av koketida har du i grønnsakene, som er vasket og delt opp i biter/skiver. La grønnsakene koke med til de er knapt møre.
Ta kjøttet og grønnsakene ut av kjelen og sil kraften.
Smelt smøret i en ren kjele, og visp inn melet til en jevning. Spe med den varme kraften, ca. 1 liter, til en jevn lys saus. La sausen småkoke i 5 minutter.
Ha i pepperrot og smak til med sukker, eddik, salt og pepper. Sausen skal være litt sur/søt.
Riv/skjær kjøttet i mindre biter og ha det tilbake i sausen sammen med grønnsakene. Ha i rikelig med hakket dill. Server med kokte poteter eller potetmos.