Fiskegrateng
Fiskegrateng
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Kok makaroni i vann etter anvisningen på pakken. Lag hvit saus. Smelt smøret i en kjele ved middels varme. Tilsett mel og rør det godt inn.
Ta kjelen av varmen, eller sett platen på laveste trinn. Tilsett melk, litt om gangen og rør godt med en visp. Sett kjelen tilbake
på platen og kok opp under omrøring.La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør av og til. Smak til med salt og revet muskatnøtt.
Avkjøl sausen litt og bland den med kokt avrent makaroni, renset kokt fisk og lett sammenvispede egg. Hell blandingen over i en smurt ildfast form ca. 20 x 30 cm.
Dryss over strøkavring og stek gratengen i forvarmet ovn ved 180° i ca. 40 minutter.
Når det gjenstår ca. 15 minutter av steketiden, strøs revet ost på toppen av gratengen.
Server fiskegrateng med kokte poteter og råkost laget av raspet gulrot, raspet rå rødbeter og litt appelsinjuice. I tillegg er det
godt med smeltet smør, rømme eller kesam ved siden av fiskegratengen.