Formbrød med valnøtter
Formbrød med valnøtter
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smuldre gjæren i en bakebolle. Tilsett vann og rør til gjæren er oppløst. Bland i helkorn, salt, olje og sirup. Tilsett rugmel og nøtter. Arbeid deigen godt, gjerne med elektrisk maskin og elt inn hvetemel til deigen knapt slipper bakebollen.
La deigen heve til dobbel størrelse ca. 30 minutter, godt tildekket.
Klipp en remse bakepapir og legg i bunnen av 2 bakeformer som rommer ca. 2 liter. Pensle kantene med smør eller olje.
Ta deigen opp på bakebordet og kna deigen godt. Del deigen i to og form til to lengder som legges i brødformene. Dekk formene til og la brødene heve cirka 25 minutter.Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 200 ° i cirka 35 minutter.
Ta brødene ut av formene og bank under dem. Høres det en hul lyd, er de ferdig stekt. Avkjøl på rist. Brødene egner seg godt til frysing.