Frokostboller med hasselnøtter og aprikoser
Frokostboller med hasselnøtter og aprikoser
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Mål opp ½ dl av vannet i en kjele og tilsett firekornblanding (musli). Kok opp, og la det trekke i cirka 10 minutter.
Hell den varme blandingen i en bolle og tilsett det kalde vannet, 5 dl. Smuldre i gjæren og rør godt. Tilsett sirup og salt. Ha i spelt, rugmel og hvetemel. Elt deigen godt i cirka 8 minutter i maskinen og litt lenger for hånd.
Klipp aprikoser i mindre biter, og tilsett dem i deigen sammen med grovhakkede nøtter. Arbeid deigen en kort stund til bitene er jevnt fordelt i deigen. Dekk til, og la deigen heve i cirka 30 minutter.
Ta opp deigen til boller med en vanndyppet skje, og legg dem på bakepapir på stekeplate. Arbeid deigen lite, slik at ikke luften går ut av den. Strø over litt spelt. La bollene heve i cirka 20 minutter
Stek bollene midt i ovnen ved 250˚ i cirka 8 minutter. Avkjøl på rist.