Fruktfat med sitronkrem og ­kokossmuler Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
40min

Fruktfat med sitronkrem og ­kokossmuler

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
40min

Fruktfat med sitronkrem og ­kokossmuler

Fruktfat med sitronkrem og ­kokossmuler. Denne dessertvarianten ­passer godt å sette fram på et buffébord. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.5 (1 stemmer)
Lag en god krem og kokossmuler som frukten dyppes i. Denne dessertvarianten ­passer godt å sette fram på et buffébord. Bruk cirka 1,5 kg blandet fukt. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Skjær smøret i biter. Miks ingrediensene sammen i en food processor eller smuldre dem med fingrene til en ­grynete masse.

  2. Fordel blandingen på bakepapir på stekeplate. Stek smulene på nederste rille i ovnen på 175° i cirka 15 minutter til alt får farge.

  3. Avkjøl og rør med en gaffel til smuler. Oppbevar smulene i tett boks til servering.

  4. Lag sitronkremen. Pisk crème fraîche stiv og bland med lemon curd (et sitronsmør du kjøper i butikker med godt utvalg). Sett dette i kjøleskapet til servering. (I stedet for lemon curd, kan du smake crème fraîche til med sitronskall og melis.)

  5. Rens og skjær frukt i biter. Sett i kjøleskapet til servering. Legg frukten opp på fat. Fordel sitronsaus og kokossmuler i hver sin skål.

Fruktfat med sitronkrem og ­kokossmuler. Denne dessertvarianten ­passer godt å sette fram på et buffébord. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN