nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
40min
Fruktfat med sitronkrem og kokossmuler
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
40min
Fruktfat med sitronkrem og kokossmuler
Lag en god krem og kokossmuler som frukten dyppes i. Denne dessertvarianten passer godt å sette fram på et buffébord. Bruk cirka 1,5 kg blandet fukt.
DETTE TRENGER DU
PERSONER150g
150g
150g
150g
150g
150g
150g
150g
150g
SLIK GJØR DU
Skjær smøret i biter. Miks ingrediensene sammen i en food processor eller smuldre dem med fingrene til en grynete masse.
Fordel blandingen på bakepapir på stekeplate. Stek smulene på nederste rille i ovnen på 175° i cirka 15 minutter til alt får farge.
Avkjøl og rør med en gaffel til smuler. Oppbevar smulene i tett boks til servering.
Lag sitronkremen. Pisk crème fraîche stiv og bland med lemon curd (et sitronsmør du kjøper i butikker med godt utvalg). Sett dette i kjøleskapet til servering. (I stedet for lemon curd, kan du smake crème fraîche til med sitronskall og melis.)
Rens og skjær frukt i biter. Sett i kjøleskapet til servering. Legg frukten opp på fat. Fordel sitronsaus og kokossmuler i hver sin skål.