nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 30min
Fruktkake med kokos
nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 30min
Fruktkake med kokos
Tørkede tranebær og tørkede blåbær er brukt i denne kaken, men du kan bruke korinter eller rosiner i stedet. Kaken får en pikant smak av gløgg og krydder.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Rør smør og sukker lett og porøst. Tilsett eggene, ett av gangen, under kraftig omrøring. Bland i blåbær, kokos, tranebær, gløgg, krydder og sitronskall. Rør i hvetemel blandet med bakepulver.
Hell deigen i en godt smurt randform, som rommer ca. 1 ½ l.
Stek kaken på rist på nederste rille i ovnen ved 150º i ca. 1 time. Sjekk med en kakenål at den er gjennomstekt. Avkjøl kaken litt i formen før den tas ut på rist.
Rør sammen melis og sitronsaft. Hell det over kaken og dryss på kokos, gjerne kokosflak eller kokosmasse. La det stivne.