nivå
Lett
totalt
40min
Gazpacho med spekeskinke
nivå
Lett
totalt
40min
Gazpacho med spekeskinke
KALD SUPPE: Denne suppen må smakes! Sunn og forfriskende.
Foto: matprat.noGazpacho er en kald suppe og en spansk nasjonalrett med opphav i Andalucia. Den kan lages av ulike råvarer, men tomat er som regel en viktig del av suppen. Toppet med norsk spekeskinke er dette en enkel men imponerende rett.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Del opp alle grønnsaker i biter og bland inn finhakket chili.
Fres hvitløken i olje, pass på at den ikke får farge. Ha alle grønnsaker, tomat og tomatpuré i pannen med hvitløken og stek til grønnsakene blir blanke.
Kjør grønnsakene med stavmikser eller i foodprocessor mens du tilsetter iskaldt vann. Smak til med salt, pepper og eddik.
Topp suppen med finhakket gul paprika, basilikum og litt olivenolje. Servees kald i skåler eller i glass, med ristet brød og spekeskinke på siden.
KALD SUPPE: Denne suppen må smakes! Sunn og forfriskende.
Foto: matprat.no