nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 30min
Grillet svinenakke med paprikasmør
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 30min
Grillet svinenakke med paprikasmør
Oppskrift
Arne Brimi
mat@dagbladet.noVurdering
2.7 (9 stemmer)
Svinenakke er nydelig kjøtt med masse god smak og egner seg veldig godt til grilling. Finner du ikke svinenakke i butikken, så spør i en ferskvaredisk.
DETTE TRENGER DU
PERSONER1stk
Svinenakke(6-7 cm tykk)
1ss
1klype(r)
1klype(r)
100g
Smør(romtemperert)
1stk
Paprika(ovnsstekt)
0.5stk
1klype(r)
1klype(r)
SLIK GJØR DU
Gni inn svinenakken med olje, salt og rikelig med pepper. Stek den på grillen i 40-45 minutter, og pass på at varmen ikke er for sterk. Snu ofte. La svinenakken hvile litt før du deler den i to og serverer.
Paprikasmøret bør du lage før du går ut og griller. Bak en paprika på 200 grader i stekeovn til skinnet går av. Kjør den sammen med romtemperert smør i en foodprosessor, og smak til med litt sitronsaft, salt og pepper.
Fres skiver av nypoteter i en tykkbunnet kjele på grillen, og ha i paprikasmøret og litt purre eller vårløk. Fres til potetskivene er møre, og server skivene av svinenakke med de varme paprikapotene. Pynt med litt urter etter smak.
Oppskrift
Arne Brimi
mat@dagbladet.noVurdering
2.7 (9 stemmer)