Hjemmelaget tomatsuppe med grissini
Hjemmelaget tomatsuppe med grissini
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Finhakk løk og hvitløk, og stek det til løken er blank i oljen i en kjele. Hell i tomatboksene og grønnsakbuljong.
Varm opp og smak suppen til med salt og pepper. Avrund smaken med en klype sukker og kajennepepper. Kjør suppen glatt med en stavmikser.
Server suppen med rømme eller crème fraîche og grissini.
Grissini:
Smuldre gjæren i en bakebolle og hell på lunkent vann. Tilsett olje og salt, og elt inn mel til en smidig deig som knapt slipper bakebollen. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Sett deigen til heving i 30 minutter tildekket med plast.Ta deigen opp på bakebordet og del i biter. Trill ut til tynne lengder og legg på bakepapir på stekeplate.
Etterhev i ca. 20 minutter, og stek grissiniene midt i ovnen ved 250º i ca. 5 minutter til de er gylne. Avkjøl brødene på rist.