nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
40min
Hot linsesuppe med strimlet svinekjøtt
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
40min
Hot linsesuppe med strimlet svinekjøtt
HOT OG GODT: Oppskrift på hot linsesuppe som varmer!
Foto: Matprat / Studio Dreyer-HensleyOppskrift
Matprat
mat@dagbladet.noVurdering
5 (1 stemmer)
Knapt noe smaker bedre enn en god suppe laget fra bunnen av. Her er en hot variant med linser og strimler av saftig svinekjøtt.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSuppe
1stk
2fedd
1stk
1ss
Nøytral matolje(til steking)
1boks(er)
Røde linser(hermetiske)
1boks(er)
Hakkede tomater(hermetiske)
1l
Kyllingkraft (hønsebuljong)(utblandet med vann)
0.5ts
0.25ts
SLIK GJØR DU
- Rens løk, hvitløk og chili. Finhakk løk og hvitløk, skjær chili i strimler. Fres grønnsakene i en gryte med olje til løken er blank.
- Skyll linsene godt i kaldt vann. Tilsett avrente linser og hermetiske tomater. Rør alt godt sammen.
- Tilsett buljong, og la suppen småkoke i 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Stek strimlet svinekjøtt i flere omganger i en panne med olje, 2-4 minutter. Krydre med salt og pepper.
Ha strimlet svinekjøtt i suppen rett før servering. Server gjerne brød til suppen, men husk at energiinnholdet i retten vil da øke.
HOT OG GODT: Oppskrift på hot linsesuppe som varmer!
Foto: Matprat / Studio Dreyer-HensleyOppskrift
Matprat
mat@dagbladet.noVurdering
5 (1 stemmer)