Jordskokksuppe med chilimandler
Jordskokksuppe med chilimandler
JORDSKOKK: Herlig suppe når det er litt kaldt ute. Smaker godt med chiliristede mandler.
Foto: All Over PressDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skrell jordskokken, skjær i tynne skiver og legg i kaldt vann med sitronsaft (slik at de ikke misfarges).
Finhakk løk. Smelt smøret i en stor kjele, tilsett løk og stek i 2–3 minutter. Tilsett buljongen og kok opp. Skrell og riv pote¬tene grovt på rivjern. Tilsett spisskummen og rør rundt.
Tilsett jordskokkene, de revne potetene, buljongen og sitronsaften. Ha til sist i fløten og la alt koke opp.
Skru ned varmen og la suppen koke forsiktig i ca. 15 minutter til jordskokkene blir myke.
Hell suppen i en blender og miks i flere omganger eller bruk stavmikser. Smak til med salt og pepper. Varm suppen opp igjen og server.
Sett ovnen på 170°. Ha mandlene i en bolle og bland godt med de øvrige ingrediensene. Hell dem på bakepapir på stekeplate og rist til de har fått fin farge og er sprø, ca. 10 minutter.
JORDSKOKK: Herlig suppe når det er litt kaldt ute. Smaker godt med chiliristede mandler.
Foto: All Over Press