nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t
Brokkolisuppe med reker
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t
Brokkolisuppe med reker
NYTES KALD: Ikke alle supper behøver å være varme!
Foto: Opplysningskontoret for Meieriprodukter / Torben HjulmandInneholder
Laktose
Fisk
Skalldyr
Gluten
Oppskrift
Opplysningskontoret for Meieriprodukter
mat@dagbladet.noVurdering
En kald suppe som smaker nydelig om sommeren.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skrell og skjær potetene i mindre biter. Skjær brokkolien i små buketter.
Kok poteter og brokkoli i buljongen i 10 - 15 minutter. Sil fra ca halvparten av buljongen og ta vare på den. Kjør resten i en foodprosessor til det blir en glatt puré.
Avkjøl puréen og bland i rømmen. Spe med resten av buljongen til en passe suppekonsistens. Smak til med kajennepepper og litt salt om nødvendig.
Sett suppen noen timer til kjøling før den serveres.
Legg rikelig med reker og lettkokte brokkolibuketter i hver suppetallerken, og server med brød og ost.
NYTES KALD: Ikke alle supper behøver å være varme!
Foto: Opplysningskontoret for Meieriprodukter / Torben HjulmandInneholder
Laktose
Fisk
Skalldyr
Gluten
Oppskrift
Opplysningskontoret for Meieriprodukter
mat@dagbladet.no