nivå
Vanskelig
aktiv
45min
totalt
1t
Ishavsrøye i rekesaus
nivå
Vanskelig
aktiv
45min
totalt
1t
Ishavsrøye i rekesaus
To deilige norske råvarer i smaksrik kombinasjon.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Start med sausen: Fres rekeskallene i olje til det dufter kraftig av dem. Hell på vin og vann, tilsett persille og pepperkorn, og la kraften småkoke uten lokk i cirka 20 minutter.
Sil kraften, og kok den inn til det halve. Hell i fløte, og kok kraften til det er igjen cirka 3 dl. Smak sausen til med kajennepepper og salt. Varm rekene i sausen like før servering.
Rens og fileter fisken, trekk ut så mange bein som mulig, og skrap skinnet godt. Dryss fisken med salt og pepper, og la den ligge i 5—10 minutter.
Varm oljen, og stek fisken med skinnet ned til det er brunt og sprøtt. Snu fisken, og stek den 1—2 minutter på kjøttsiden.
Server fisken nystekt med sausen, kokte poteter og grønnsaker eller salat.