nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t
Kokt kolje med stuede grønnsaker
nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t
Kokt kolje med stuede grønnsaker
En stuing lages av en litt tykkere saus. Bruk bare gulrøtter eller en blanding av ulike grønnsaker når du skal lage en stuing. Røkt kolje er fint følge til en grønnsakstuing.
DETTE TRENGER DU
PERSONER1.5kg
SLIK GJØR DU
Rens og kok gulrøttene møre i lett saltet vann.
Lag hvit saus som skal være ganske fyldig ved å smelte smøret, røre inn hvetemel og spe med væsken.
La sausen koke 5-8 minutter. Skjær gulrøttene i terninger eller skiver og ha dem i sausen. Smak til med salt, krydder og rømme.
Legg koljen i usaltet vann og kok opp. Når vannet koker, trekkes kjelen av platen og fisken får trekke i ca. 5 minutter.
Server røkt kolje med kokte poteter og stuede grønnsaker.