nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
50min
Kremet skogsoppsuppe
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
50min
Kremet skogsoppsuppe
Kremet skogsoppsuppe, slik Fridtjov Såheim serverte den i 4-stjerners middag, TVNorge.
Foto: TVNorgeKremet skogsoppsuppe
DETTE TRENGER DU
PERSONER300g
Steinsopp(steinsopp, kantareller, kremler e.l.)
2ss
1stk
Sjalottløk(finhakket)
1dl
Sherry(fyldig sherry eller fyldig hvit burgunder)
2ss
Timian(finhakket)
8dl
Kraft(viltkraft)
2dl
1ts
Havsalt(smak til)
0.5ts
Svart pepper(smak til)
SLIK GJØR DU
Rens soppen og grovhakk den. Spar noen prakteksemplarer til garnityr.
Varm smøret i en jerngryte og stek sopp og løk i ca. 10 minutter ved middels varme. Tilsett kraft, sherry og timian og kok opp.
La suppen småkoke i 20 minutter. Kjør suppen til en fin puré med stavmikser. Tilsett fløten og kjør videre noen sekunder med stavmikseren. Varm opp suppen igjen før servering, om nødvendig.
Smak til med salt og pepper, og anrett evt. suppen med smørstekt hel sopp og frisk timian.
Kremet skogsoppsuppe, slik Fridtjov Såheim serverte den i 4-stjerners middag, TVNorge.
Foto: TVNorge