nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t 10min
Laksepai
nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t 10min
Laksepai
Deilig pai med smak av laks, krepsehaler og pepperrot i fyllet.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bland sammen mel og smør, gjerne i en food processor. Tilsett vann, arbeid deigen raskt sammen. Pakk deigen i plast og la den hvile i ca. 20 minutter.
Kjevle eller trykk deigen ut i en smurt paiform ca. 24 cm i diameter. Prikk paiskallet med en gaffel. Stek paiskallet midt i ovnen ved 200° i ca. 10 minutter.
Pisk sammen egg, fløte, ost, pepperrot og dill. Tilsett salt og pepper.
Skjær laks i strimler. Legg laks og krepsehaler i paiskallet, hell eggblandingen over.
Stek paien midt i ovnen 35-40 minutter til paien har stivnet helt. Dekk med aluminiumsfolie mot slutten av steketiden hvis paien får for mye farge.
Pynt med laks, sitron og dill ved servering.