Laksepai Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t 10min

Laksepai

nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t 10min

Laksepai

Deilig pai med smak av laks, krepsehaler og pepperrot i fyllet. Dette er en skikkelig luksuspai! Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose
Fisk

Oppskrift

Vurdering

Deilig pai med smak av laks, krepsehaler og pepperrot i fyllet.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
150g
2ss
Vann(kaldt)

Fyll

4stk
2dl
Parmesan(revet)
4ss
Pepperrot(finrevet, fersk)
3ss
Dill(finhakket)

Pynt

2skiver
1stk
1stk

SLIK GJØR DU

  1. Bland sammen mel og smør, gjerne i en food processor. Tilsett vann, arbeid deigen raskt sammen. Pakk deigen i plast og la den hvile i ca. 20 minutter.

    Kjevle eller trykk deigen ut i en smurt paiform ca. 24 cm i diameter. Prikk paiskallet med en gaffel. Stek paiskallet midt i ovnen ved 200° i ca. 10 minutter.

    Pisk sammen egg, fløte, ost, pepperrot og dill. Tilsett salt og pepper.

    Skjær laks i strimler. Legg laks og krepsehaler i paiskallet, hell eggblandingen over.

    Stek paien midt i ovnen 35-40 minutter til paien har stivnet helt. Dekk med aluminiums­folie mot slutten av steketiden hvis paien får for mye farge.

    Pynt med laks, sitron og dill ved servering.

Deilig pai med smak av laks, krepsehaler og pepperrot i fyllet. Dette er en skikkelig luksuspai! Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose
Fisk

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN