nivå
Lett
aktiv
1t 30min
totalt
2t
Lammegryte med smak av Sri Lanka
nivå
Lett
aktiv
1t 30min
totalt
2t
Lammegryte med smak av Sri Lanka
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.noVurdering
2.8 (3 stemmer)
Herlig gryte med karri, kardemomme og fennikel. Kokosmelken setter også deilig smak. Vil du lage en eksotisk gryte med lam, må du absolutt prøve denne. Søtpotetene som får steke på toppen av formen er også fantastisk gode!
DETTE TRENGER DU
PERSONER1kg
Lammefilet(benfri)
1ss
2stk
2stk
Chili(grønn)
1ss
1ts
Kardemomme(kjerner)
1ss
1boks(er)
1stk
Søtpotet(stor)
2pakke(r)
Linser(grønne)
SLIK GJØR DU
Skjær kjøttet i terninger. Strø på salt og stek det i olje i omganger. Legg over på fat.
Hakk løken og skjær chili i skiver. Ta bort frø og hinner hvis du ikke ønsker at gryten skal bli så sterk. Stek løk, chili, fennikelfrø og kardemomme i ca. 15 minutter til løken er skikkelig myk.
Tilsett karri, stek 1 minutt, og tilsett så de stekte kjøttbitene med kokosmelken. Fyll boksen med litt vann og tilsett i gryten. Kok opp igjen på svak varme i ca. ½ time.
Sett ovnen på 150˚. Skjær søtpoteter i tynne skiver.
Hell laken av linsene, og bland dem i gryten. Legg søtpotetskiver taksteinsvis over gryten og pensle med olje. Dryss på litt flaksalt. Stek dette i ca. ca. ½ time til poteter er myke og kjøttet mørt.
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.noVurdering
2.8 (3 stemmer)