nivå
Lett
aktiv
2t
totalt
2t 30min
Lammekarré med tomater, selleri og rødløk servert med mynteyoghurt
nivå
Lett
aktiv
2t
totalt
2t 30min
Lammekarré med tomater, selleri og rødløk servert med mynteyoghurt
Lammekarré er kotelettraden, og med et lite fettlag utenpå blir kjøttet både saftig god godt.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Tørk kjøttet godt og legg det i en langpanne eller stor ildfast form. La linsene renne av. Del selleri, hvitløk og rødløk i mindre biter og legg under kjøttet sammen med tomatene og linsene.
Legg hele kvister med urter på kjøttet, og strø på salt og pepper.
Sett formen i ovnen ved 125˚ i ca. 2 timer. Kjøttet kan gjerne være litt rosa. Bruk gjerne et steketermometer, når det viser ca. 60° er det rosa. La kjøttet hvile ca. 10 minutter før oppskjæring.
Skjær mynte fint og bland med yoghurten. Smak til med salt og pepper. Drypp over litt god olivenolje ved servering.
Skjær lammekarreen opp i koteletter, og server med yoghurten og tomatrøren.