Lammekarré med tomater, selleri og rødløk servert med mynteyoghurt Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
2t
totalt
2t 30min

Lammekarré med tomater, selleri og rødløk servert med mynteyoghurt

nivå
Lett
aktiv
2t
totalt
2t 30min

Lammekarré med tomater, selleri og rødløk servert med mynteyoghurt

Lammekarré med masse deilig grønnsaker stekt i ovn med frisk mynteyoghurt. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

Lammekarré er kotelettraden, og med et lite fettlag utenpå blir kjøttet både saftig god godt.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1boks(er)
Tomat(hakket)
290g
Linser(kokte, fra boks)
8kvist
2kvist
1klype(r)
1klype(r)

Mynteyoghurt

2dl
Yoghurt(gresk)
8blad
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Tørk kjøttet godt og legg det i en langpanne eller stor ildfast form. La linsene renne av. Del selleri, hvitløk og rødløk i mindre biter og legg under kjøttet sammen med tomatene og linsene.

  2. Legg hele kvister med urter på kjøttet, og strø på salt og pepper.

  3. Sett formen i ovnen ved 125˚ i ca. 2 timer. Kjøttet kan gjerne være litt rosa. Bruk gjerne et steketermometer, når det viser ca. 60° er det rosa. La kjøttet hvile ca. 10 minutter før oppskjæring.

  4. Skjær mynte fint og bland med yoghurten. Smak til med salt og pepper. Drypp over litt god olivenolje ved servering.

  5. Skjær lammekarreen opp i koteletter, og server med yoghurten og tomatrøren.

Lammekarré med masse deilig grønnsaker stekt i ovn med frisk mynteyoghurt. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN