nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
1t 10min
Lammestek med poteter og appelsin
nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
1t 10min
Lammestek med poteter og appelsin
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.noVurdering
2.1 (73 stemmer)
Her får du en spennende variant av den klassiske lammesteken, krydret med appelsin, hvitløk og rosmarin.
DETTE TRENGER DU
PERSONER4stk
3ss
2stk
8fedd
1stk
3kvist
1klype(r)
1klype(r)
Grønn salat
1stk
0.5stk
10stk
2ss
1klype(r)
1klype(r)
SLIK GJØR DU
Skrubb potetene, og skjær dem i ½ cm tykke skiver. Legg dem i et stort ildfast fat som er kledd med bakepapir. Drypp over olje.
Skjær appelsinene i båter. Legg lammesteken over potetene sammen med appelsinbåter og hele båter hvitløk. Dryss med rosmarin, og krydre med salt og pepper.
Stek det hele ved 180° i ovnen i ca. 50 minutter. Bruk et steketermometer, steken er rosa når det viser ca. 58° i kjernen. La steken hvile innpakket i folie ca. 15 minutter før den skjæres opp.
Skyll og snitt salaten fint. Skyll agurken og skjær i biter. Skyll tomatene og del i to.
Bland ingrediensene sammen.
Rør sammen olivenolje og balsamicoeddik, krydre med salt og pepper, og hell det over salaten. Server steken med de stekte potetene og salat.
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.noVurdering
2.1 (73 stemmer)