Linse- og eplegryte Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t

Linse- og eplegryte

nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t

Linse- og eplegryte

Søndagsgryte med svinefilet, bacon, eplemost, hvitløk, små løk, eple, champignon, puylinser og ferske urter. Server med godt brød og grønn salat. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

5 (1 stemmer)
Denne gryten er en variant av coq au vin, men med svinekjøtt, epler og eplemost. Med linser i gryten trengs ikke annet tilbehør enn godt brød og grønn salat. Her serveres kjøttet ved siden av.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1klype(r)
1klype(r)
150g
2fedd
Hvitløk(hakket)
2dl
Linser(puylinser)
10stk
Løk(små løk)
2stk
Eple(røde)

SLIK GJØR DU

  1. Renskjær svinefileten for fett og hinner. Stek den i en stekepanne i litt smør rundt det hele. Krydre med salt og pepper. Sett kjøttet til siden.

  2. Skjær bacon i biter. Stek det i litt smør i en gryte. Strø på mel, rør om og spe med eplemost. Kok opp og tilsett fond, hvitløk, krydder og l­inser. Kok på svak varme under lokk til linsene er myke i ca. 35 minutter.

  3. Skrell løken. Stek den og champignoner i smør.

  4. Legg hele fileten, løk og champignoner i gryten når det er ca. 20 minutter igjen av koketiden.

  5. Skyll og del epler i båter. Legg dem i gryten når det er ca. 5 minutter igjen. Smak til med salt og ­pepper.

  6. Ta opp filetene, skjær i skiver og server linsegryteretten ved siden av.

Søndagsgryte med svinefilet, bacon, eplemost, hvitløk, små løk, eple, champignon, puylinser og ferske urter. Server med godt brød og grønn salat. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN