nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t
Lutefisk med sennepssaus
nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t
Lutefisk med sennepssaus
Det brukes mange forskjellige typer tilbehør til lutefisk, men det mest vanlige er erterstuing og baconfett. En god erstatning for baconfett er ribbefett eller andefett med ristede baconterninger i. I tillegg serverer vi også gjerne en god sennepssaus.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSennepssaus
1ss
2ss
1.5dl
Fiskekraft(vann + terning eller fond)
1.5dl
2ss
Sennep(grov)
1klype(r)
Salt(smak til )
1klype(r)
Svart pepper(smak til )
SLIK GJØR DU
Skjær fisken i store porsjonsstykker, dryss dem med salt og la dem ligge i 30-60 minutter. Hell av vannet.
Legg fisken med skinnsiden ned i langpanne. Dekk med aluminiumsfolie og kok den i ovnen ved 200° i cirka 30 minutter, til den løsner fra beina.
Kok ertene møre i vann, cirka 10 minutter. Mos dem fint og rør med smør. Smak til med salt og pepper.
Smelt smør til sausen, rør inn mel og spe med fiskekraft og fløte til en glatt og fyldig saus. Rør inn sennep og la sausen småkoke under omrøring i 4-5 minutter. Smak om den trenger mer salt og pepper.
Skjær baconet i små terninger og sprøstek dem i smør eller ribbefett.
Server med ertestuingen, baconfettet og sennepssausen og poteter ved siden av.