Lutefisk med sennepssaus Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t

Lutefisk med sennepssaus

nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t

Lutefisk med sennepssaus

Lutefisk med ertestuing, baconfett og sennepssaus av fiskekraft, matfløte, smør, hvetemel og sennep. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Gluten
Skalldyr
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.5 (76 stemmer)
Det brukes mange forskjellige typer tilbehør til lutefisk, men det mest vanlige er erterstuing og baconfett. En god erstatning for baconfett er ribbefett eller andefett med ristede baconterninger i. I tillegg serverer vi også gjerne en god sennepssaus.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1ss
Salt(pr. kg fisk)

Baconfett

100g
100g

Ertestuing

1pose(r)
Grønne erter(dypfryste)
1dl
1ts
1klype(r)

Sennepssaus

1.5dl
Fiskekraft(vann + terning eller fond)
2ss
Sennep(grov)
1klype(r)
Salt(smak til )
1klype(r)
Svart pepper(smak til )

SLIK GJØR DU

  1. Skjær fisken i store porsjonsstykker, dryss dem med salt og la dem ligge i 30-60 minutter. Hell av vannet.

  2. Legg fisken med skinnsiden ned i langpanne. Dekk med aluminiumsfolie og kok den i ovnen ved 200° i cirka 30 minutter, til den løsner fra beina.

  3. Kok ertene møre i vann, cirka 10 minutter. Mos dem fint og rør med smør. Smak til med salt og pepper.

  4. Smelt smør til sausen, rør inn mel og spe med fiskekraft og fløte til en glatt og fyldig saus. Rør inn sennep og la sausen småkoke under omrøring i 4-5 minutter. Smak om den trenger mer salt og pepper.

  5. Skjær baconet i små terninger og sprøstek dem i smør eller ribbefett.

  6. Server med ertestuingen, baconfettet og sennepssausen og poteter ved siden av.

Lutefisk med ertestuing, baconfett og sennepssaus av fiskekraft, matfløte, smør, hvetemel og sennep. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Gluten
Skalldyr
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.5 (76 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN