Lys lapskaus med bankekjøtt Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
50min

Lys lapskaus med bankekjøtt

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
50min

Lys lapskaus med bankekjøtt

Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

3.2 (30 stemmer)
En god og alltid aktuell middagsrett. Server med rørte tyttebær og flatbrød. Bruk gjerne rester av kjøttmiddager eller pølser i lapskausen.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Kok opp vann, buljongterning og salt i en kjele. Vask kjøttet i kaldt vann og legg det i. Kok opp og skum av. La kjøttet trekke under lokk på svak varme i ca. 1 time.
    Skrell grønnsaker og poteter. Skjær gulrøtter i skiver og resten i terninger. Ta av litt persille til pynt. Bind sammen resten av persillen med det grønne av persilleroten til en suppekvast.
    Ta opp kjøttet og skjær det i terninger. Legg kjøtt, grønnsaker, poteter og persille tilbake i gryten.
    Kok lapskausen i 20–30 minutter eller til kjøtt og grønnsaker er møre. Smak til med salt og pepper. Jevn med litt maizena om nødvendig. Ta opp suppekvasten.
    Dryss grovhakket persille over og server lapskausen med flatbrød og rørte tyttebær.

Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

3.2 (30 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN