
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
50min
Lys lapskaus med bankekjøtt
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
50min
Lys lapskaus med bankekjøtt
Oppskrift

Allers
mat@dagbladet.noVurdering
3.1 (38 stemmer)
En god og alltid aktuell middagsrett. Server med rørte tyttebær og flatbrød. Bruk gjerne rester av kjøttmiddager eller pølser i lapskausen.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Kok opp vann, buljongterning og salt i en kjele. Vask kjøttet i kaldt vann og legg det i. Kok opp og skum av. La kjøttet trekke under lokk på svak varme i ca. 1 time.
Skrell grønnsaker og poteter. Skjær gulrøtter i skiver og resten i terninger. Ta av litt persille til pynt. Bind sammen resten av persillen med det grønne av persilleroten til en suppekvast.
Ta opp kjøttet og skjær det i terninger. Legg kjøtt, grønnsaker, poteter og persille tilbake i gryten.
Kok lapskausen i 20–30 minutter eller til kjøtt og grønnsaker er møre. Smak til med salt og pepper. Jevn med litt maizena om nødvendig. Ta opp suppekvasten.
Dryss grovhakket persille over og server lapskausen med flatbrød og rørte tyttebær.
Oppskrift

Allers
mat@dagbladet.noVurdering
3.1 (38 stemmer)