nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t
Mexicansk kyllingform
nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t
Mexicansk kyllingform
Herlig «alt i ett»-form med kylling, revet ost, ris og salsa. En riktig meksikansk formrett med sterke smaker.
DETTE TRENGER DU
PERSONER150g
300g
Chilibønner(kan byttes ut med brune bønner)
1stk
3ss
Koriander(finhakket)
2ss
600g
Kyllingfilet(i biter)
2ts
1ts
1klype(r)
2dl
Tomatsaus(eller salsa)
250g
Hvitost (Gulost)(revet)
3dl
Crème fraîche(lett)
SLIK GJØR DU
Kok risen etter anvisning på pakken. Hakk løken og fres den gyllen i en kjele med litt smør. Bland sammen bønner, ris og koriander og ha det i en ildfast form. Strø over ca 1/3 av osten.
Ha tacokrydder, salt og pepper på kyllingen.
Stek kyllingbitene på begge sider. Ha på tomatsalsa eller tacosaus og kok opp. Legg kyllingbrystene oppå ris- og bønneblandingen og hell salsaen over.
Strø resten av osten over og stek formen i ovn ved 200° i 15-20 minutter. Osten skal være gyllen.
Server med crème fraîche og gjerne en salat til.