Mexicansk kyllingform  Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t

Mexicansk kyllingform

nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t

Mexicansk kyllingform

Spicy middag med mexicanske smaker og kylling. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.2 (74 stemmer)
Herlig «alt i ett»-form med kylling, revet ost, ris og salsa. En riktig meksikansk formrett med sterke smaker.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
300g
Chilibønner(kan byttes ut med brune bønner)
1stk
3ss
Koriander(finhakket)
600g
Kyllingfilet(i biter)
1ts
1klype(r)
2dl
Tomatsaus(eller salsa)
250g

SLIK GJØR DU

  1. Kok risen etter anvisning på pakken. Hakk løken og fres den gyllen i en kjele med litt smør. Bland sammen bønner, ris og koriander og ha det i en ­ildfast form. Strø over ca 1/3 av osten.

  2. Ha tacokrydder, salt og pepper på kyllingen.

  3. Stek kyllingbitene på begge sider. Ha på tomatsalsa eller tacosaus og kok opp. Legg kyllingbrystene oppå ris- og bønneblandingen og hell salsaen over.

  4. Strø resten av osten over og stek formen i ovn ved 200° i 15-20 minutter. Osten skal være gyllen.

  5. Server med crème fraîche og gjerne en salat til.

Spicy middag med mexicanske smaker og kylling. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.2 (74 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN