Myke vårruller med skrei Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min

Myke vårruller med skrei

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min

Myke vårruller med skrei

Foto: Jan Ivar Nykvist

Inneholder

Fisk

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.5 (1 stemmer)
Asiatiske vårruller er fantastisk når de lages riktig! De fleste er nok best kjent med den friterte varianten som fylles med kjøtt og nudler. Disse friteres på høy varme, og kan være litt vanskelig å få perfekt hvis de skal fylles med fisk. Her kommer derfor et enkelt alternativ: myke vårruller med skrei, spinat og chili!

DETTE TRENGER DU

PERSONER
0.5ts
Kanel(malt)
0.5ts
0.5ts
Nellik(malt)
0.5ts
600g
Skrei(filet, uten skinn og bein)
2ss
Smør(usaltet meierismør)
1stk
1stk
Rød chili(i ringer)
Spinat(babyspinat, to never)
1stk
4ss
Mandler(ristede, grovhakket)

SLIK GJØR DU

  1. Rist fennikelfrø og szechuan-pepper i en tørr panne på middels varme i ca 5 minutter til det lukter godt og frøene begynner å "hoppe". Knus dette i en morter og bland med kanel, stjerneanis, nellik og salt. Gni torskefileten godt inn med krydderblandingen.

  2. Stek Skreifileten i smøret i en stekepanne til Skreien skiver seg når du trykker lett på den. Dette tar ca 10 minutter (kommer litt an på tykkelsen).

  3. Legg rispapirene i kaldt vann i ca 10 minutter.

  4. Kutt halve mangoen i tynne strimler. Den andre halvdelen skrelles og kjøres til purè sammen med 1/2 rød chili og saften fra 1/2 lime.

  5. Løft rispapirene ut av vannet og tørk lett av papir. Del Skreien i skiver (den deler seg selv ved å trykke på den). Fyll rispapirene med mangopurè, mangostrimler, chiliringer, spinat og mandler.

  6. Denne retten bør spises med fingrene. Kan gjerne serveres med soyasaus eller en sweet chilisaus ved siden av som man kan dyppe vårrullene i før de spises.

Foto: Jan Ivar Nykvist

Inneholder

Fisk

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN