Myke vårruller med skrei
Myke vårruller med skrei
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Rist fennikelfrø og szechuan-pepper i en tørr panne på middels varme i ca 5 minutter til det lukter godt og frøene begynner å "hoppe". Knus dette i en morter og bland med kanel, stjerneanis, nellik og salt. Gni torskefileten godt inn med krydderblandingen.
Stek Skreifileten i smøret i en stekepanne til Skreien skiver seg når du trykker lett på den. Dette tar ca 10 minutter (kommer litt an på tykkelsen).
Legg rispapirene i kaldt vann i ca 10 minutter.
Kutt halve mangoen i tynne strimler. Den andre halvdelen skrelles og kjøres til purè sammen med 1/2 rød chili og saften fra 1/2 lime.
Løft rispapirene ut av vannet og tørk lett av papir. Del Skreien i skiver (den deler seg selv ved å trykke på den). Fyll rispapirene med mangopurè, mangostrimler, chiliringer, spinat og mandler.
Denne retten bør spises med fingrene. Kan gjerne serveres med soyasaus eller en sweet chilisaus ved siden av som man kan dyppe vårrullene i før de spises.