Odd Ivar Solvolds favorittpizza Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t 30min

Odd Ivar Solvolds favorittpizza

nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t 30min

Odd Ivar Solvolds favorittpizza

FREDAGSKOS: Solvolds pizza er perfekt fredagsmat, men med en litt utradisjonell tykk og god saus. Toppingen varierer etter humøret. 

Foto: Odd Ivar Solvold

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

elisabeth@dagbladet.no

Vurdering

3.2 (70 stemmer)
Pizzadeigen er enkel og klassisk, men jeg kjevler ut deigen på en blanding av pizzamel og polenta. Det gir en fantastisk sprø skorpe under og over! Alternativet er å bruke semulegryn istedenfor polenta. Det gir samme effekt, men ikke like fin farge.  Det er viktig å brette kanten over fyllet slik at skorpen har masse smak og saftighet. Kanten overdrysses med god olivenolje, maldonsalt og parmesan. Blir nesten som en foccacia. Pizzaen kan varieres i det uendelige. Jeg er i treningstilværelse og har på kokt skinke, jarlsberg, og sjampingjonger som suger opp all kraften. Toppes med rikelig med ruccula som er proppet med jern. Oppskriften er nok til to stekebrettspizzaer. Det holder til seks sultne eller åtte ikke fullt så sultne. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Pizzadeig

800g
Hvetemel(Pizzamel, finmalt)
5dl
Vann(Kaldt)
0.75pakke(r)
10g

Tomatsaus

1dl
Ketchup(Solvold bruker Heinz)
1stk
Basilikum(Potte)

Topping

500g
Hvitost (Gulost)(Jarlsberg)
400g
Skinke(Kokt)
1pakke(r)

SLIK GJØR DU

  1. Elt godt til en smidig deig som slipper bollen. Del i to emner som legges på pizzamel og polenta for heving. Hvelv en bolle over, og la ligge i romtemperatur i 30 minutter. 

  2. Løk og hvitløk finkuttes. Varm opp oljen, og kok løken mør uten at den tar farge. 

  3. Tilsett hermetiske-  og soltørkete tomater. La det koke inn til det tykner godt. 

  4. Bland inn ketchup i sausen og smak til med salt og pepper. 

  5. Bland til slutt inn vårløk og basilikum.

  6. Pizzadeigen kjevles ut på rikelig med blanding av pizzamel og polenta. Fordi skorpen skal brettes inn, kjevler du den ut slik at den henger 3-4 centimeter utenfor kanten av brettet.

  7. Smør sausen jevnt utover med hjelp av en stekespade.

  8. Mens sausen koker og pizzadeigen hever gjøres toppingen klar: Riv osten, skjær skinken, og rens og skiv soppen. Skyll og tørk ruccula.

  9. Fordel pizzafyllet utover pizzaene.

  10. Brett inn kanten over fyllet, slik at skorpen får masse smak og saftighet. Kanten overdrysses med god olivenolje, maldonsalt og parmesan. Det blir nesten som en foccacia.

  11. Stek pizzaene på 225 grader på nederste rille i cirka 21 minutter. 

  12. Strø over ruccula før servering. 

  13. Ta ut pizzaen og la den hvile i fem minutter før du kutter den opp. 

FREDAGSKOS: Solvolds pizza er perfekt fredagsmat, men med en litt utradisjonell tykk og god saus. Toppingen varierer etter humøret. 

Foto: Odd Ivar Solvold

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

elisabeth@dagbladet.no

Vurdering

3.2 (70 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN