Odd Ivar Solvolds favorittpizza
Odd Ivar Solvolds favorittpizza
FREDAGSKOS: Solvolds pizza er perfekt fredagsmat, men med en litt utradisjonell tykk og god saus. Toppingen varierer etter humøret.
Foto: Odd Ivar SolvoldDETTE TRENGER DU
PERSONERTomatsaus
SLIK GJØR DU
Elt godt til en smidig deig som slipper bollen. Del i to emner som legges på pizzamel og polenta for heving. Hvelv en bolle over, og la ligge i romtemperatur i 30 minutter.
Løk og hvitløk finkuttes. Varm opp oljen, og kok løken mør uten at den tar farge.
Tilsett hermetiske- og soltørkete tomater. La det koke inn til det tykner godt.
Bland inn ketchup i sausen og smak til med salt og pepper.
Bland til slutt inn vårløk og basilikum.
Pizzadeigen kjevles ut på rikelig med blanding av pizzamel og polenta. Fordi skorpen skal brettes inn, kjevler du den ut slik at den henger 3-4 centimeter utenfor kanten av brettet.
Smør sausen jevnt utover med hjelp av en stekespade.
Mens sausen koker og pizzadeigen hever gjøres toppingen klar: Riv osten, skjær skinken, og rens og skiv soppen. Skyll og tørk ruccula.
Fordel pizzafyllet utover pizzaene.
Brett inn kanten over fyllet, slik at skorpen får masse smak og saftighet. Kanten overdrysses med god olivenolje, maldonsalt og parmesan. Det blir nesten som en foccacia.
Stek pizzaene på 225 grader på nederste rille i cirka 21 minutter.
Strø over ruccula før servering.
Ta ut pizzaen og la den hvile i fem minutter før du kutter den opp.
FREDAGSKOS: Solvolds pizza er perfekt fredagsmat, men med en litt utradisjonell tykk og god saus. Toppingen varierer etter humøret.
Foto: Odd Ivar Solvold